Vaderdag 2021

5 leuke barbecue cadeautips voor Vaderdag 2021

Nog even en het is weer Vaderdag. Op zondag 20 juni is het dit jaar Vaderdag, op deze feestdag worden alle vaders in het zonnetje gezet om hun vaderschap. En omdat Vaderdag altijd net voor de zomer valt, is het de ideale gelegenheid om een leuk cadeau te geven voor de barbecue.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we een aantal ideeën voor je opgeschreven.

Cadeautip 1: Barbecue gereedschap

Staat je vader veel te barbecueën, dan is het essentieel dat hij een goede barbecuegereedschapset heeft. Zo heb je hele mooie 3-delige sets van Napoleon Grills maar ook de Weber gereedschapsset krijgt erg goede recensies online. Gegarandeerd dat je een glimlach krijgt op het gezicht van je vader als hij het cadeau opent.

Cadeautip 2: Barbecue schort

Een barbecue geeft veel rommel. Vaak spettert het vlees en vis er goed op los en zit je kleding binnen no time onder de vlekken. Alleen al daarom is een schort een goed cadeau om te geven tijdens Vaderdag. Neem nou deze Old West BBQ schort met stoere uitstraling, het perfecte cadeau.

Cadeautip 3: Pizzasteen voor op de barbecue

Met een barbecue kan je meer doen dan alleen grillen. Met de juiste barbecue (bijvoorbeeld een kamado barbecue) kan je heerlijke pizza’s bakken. Wel heb je hiervoor een pizzasteen voor nodig. Deze is apart verkrijgbaar voor op de barbecue. Op internet staat bijvoorbeeld deze pizzasteen met een diameter van 38 cm van het merk Kamado Joe. Mocht je een kleinere barbecue hebben dan heb je ze ook nog met een diameter van 30 of zelfs 26 cm.

Cadeautip 4: Vleesthermometer

De echte barbecue-vader weet op welke temperatuur zijn vlees gaar is. Maar het aflezen van de juiste temperatuur wordt lastig als hij geen vleesthermometer heeft. Het kamadomerk Big Green Egg heeft een hele goede vleesthermometer. Mocht je een vader hebben die ook nog van gadgets houdt, dan is deze draadloze bluetooth vleesthermometer misschien wel wat voor hem.

Cadeautip 5: Barbecue kookboek

Een boek wat zeer goede recensies heeft is Smokey Goodness – Het ultieme BBQ boek. Dit boek is de winnaar van kookboek van het jaar in 2016, alweer een paar jaar oud maar nog steeds erg leuk om te geven. Mocht je vader dit boek al hebben dan kan je altijd deel 2 nog als cadeau geven.