barbecuesaus

Maak je eigen barbecuesaus

Het belangrijkste van een barbecue is natuurlijk wat je op de barbecue legt. Maar een paar goede sauzen op tafel is minstens zo belangrijk. Het geeft je gerecht meer smaak.

Natuurlijk kan je elke saus zelf maken, maar ditmaal gaan we voor de barbecuesaus.

Het recept voor barbecuesaus

Barbecuesaus is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Het kost even wat voorbereiding maar dan heb je wel die ambachtelijke zelfgemaakte barbecuesaus waar je gasten het waarschijnlijk nog jaren over hebben. Heerlijk bij pulled pork of chicken of natuurlijk op je broodje hamburger of pizza.

Het recept is voor 400/500 ml barbecuesaus. Genoeg saus om een hele groep vrienden te voorzien.

  • 300 ml ketchup
  • 100 ml water
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 1 citroen (sap)
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels worcestershiresaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • Peper en zout

Pers de 4 teentjes knoflook fijn en snipper vervolgens ook de ui fijn. Gooi alle ingrediënten in een steelpan en laat het ongeveer 20 minuten inkoken op laag vuur. Zorg dat je roert tijdens het koken. Laat de saus afkoelen en bewaar deze in de koelkast tot je het serveert in bijvoorbeeld een afsluitbare glazen karaf met handvat of een een chique open karaf.