EK barbecue

Organiseer een EK-barbecue voor vrienden

Nog even en de EK-gekte breekt los. Op vrijdag 11 juni zal de openingswedstrijd tussen Turkije en Italië van start gaan. Oranje trapt het EK 2021 af op zondag 13 juni tegen Oekraïne. Hét perfecte moment voor een onvergetelijke EK-barbecue met vrienden.

Hoe organiseer je een EK-barbecue?

Met vrienden in de tuin naar een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal kijken, met een biertje en een goed stuk vlees van de barbecue. Dat klinkt toch als muziek in je oren? Maar hoe organiseer je zoiets? Wij geven je een aantal ideeën voor een onvergetelijke barbecue tijdens het EK.

Duidelijke uitnodiging

Allereerst, zorg voor een duidelijke uitnodiging. Maak duidelijk aan je vrienden dat ze alleen welkom zijn als ze in het oranje zijn. T-shirts, pruiken en zonnebrillen. Hoe gekker hoe beter.

Je kan eventueel afspreken wie wat meeneemt, zoals bijvoorbeeld het eten of drinken. Maar wees in ieder geval duidelijk zodat iedereen weet waar hij aan toe is.

Versier de tuin

Jij bent de gastheer of vrouw, dat betekent dat de barbecue bij jou is. Versier je tuin met bijvoorbeeld oranje vlaggetjes of andere EK versieringen. Denk ook aan bijvoorbeeld oranje borden, bestek, bekers en servetten, je kan het zo gek niet bedenken.

Trek de TV naar buiten

De barbecue is buiten en dus niet binnen in de woonkamer. Dus als het kan zet de tv buiten neer. Als je het helemaal bont wilt maken kan je een (mini)beamer met scherm huren of kopen.

Muziek voor, in de pauze en na de wedstrijd

Vergeet ook zeker niet het geluid. Als je een bluetooth speaker hebt kan je voor, in de pauze en na de wedstrijd de gezelligheid opkrikken met muziek. Mocht je nog geen bluetooth speaker hebben dan is de JBL Charge 4 een goede keuze, de speaker komt in meerdere kleuren.

Wat het helemaal afmaakt is als je het geluid van de wedstrijd over de speakers buiten zou kunnen laten klinken.

Zet een koelbox buiten

Niemand wilt de wedstrijd missen omdat er koude drank gehaald moet worden uit de koelkast. Zet daarom buiten een koelbox zoals deze neer met koude biertjes, het vlees en alles wat nog meer koel moet blijven. Vergeet niet de koelelementen op tijd in de vriezer te gooien.

En om het af te sluiten hebben we nog een artikel geschreven over hoe jij een betere barbecuer wordt.